HTML

Motoros futár Londonban

1.5 hónapja vagyok motoros futár Londonban. Izgalmas munka úton egy cél felé....

Friss topikok

  • motoros-futár: Sziasztok én Budapesten dolgozom mint egy motorosfutár,itt elég szar az élet és nincs meló.Semmi é... (2010.12.05. 21:52) south west london
  • vacak: Mi ez a lazasag? Legalabb csinald meg hogy kapjak egy hirlevelet ha frissites van, mert mindig csa... (2008.07.08. 09:22) for Kálmán
  • LajosPataki: Ha nem is pár nap alatt, de igen, hamar átáll az ember. Azért ritkán még mindig előfordul, hogy ba... (2008.06.12. 23:07) black wednesday
  • LajosPataki: Aha! Ez pedig az Abbey Road, balra az első kapu az Abbey Studio. (Az előző képem) Itt vették fel B... (2008.06.12. 19:56) heat
  • LajosPataki: Azert nem mindig, ma kisutott a nap haromszor:) Egyebkent jol gondolod, remek kis motor volt. Ott... (2008.06.03. 01:10) welcome back

Linkblog

Archívum

almost perfect day

2008.06.17. 00:59 LajosPataki

 Péntek van, szépen süt a nap, megkapom a címet, British Passport Izé. Gond nélkül kell mennie, priority, lelkemre kötötték, hogy 9:25-re ki kell érnem Gatwick reptérre. A címet hamar megtalálom, csörtetek a goods in-hez. Senki nem tud semmit. Azt mondják próbáljam az útlevél kiadóban. Belépek a terembe, még üres illetve egy nő ül csak bent. Mikor meglát felpattan mintha felismerne majd legyintve visszaül. Én meg gondolom magamban, mit akar ez? Én itt fontos munkát végzek, kérem szépen. Az üvegablakok mögül azonban értetlenkedés gogad, senki nem tud semmilyen gatwicki csomagról. Hmm... Miért nem mehet simán? Beszólok a rádión, mondják, hogy valaki márpedig vár rám. Közben már megyek is vissz a goods in-hez. Semmi. Kifelé jövet megpillantom ugyanazt a nőt aki bent ült. Ki tudja? Megkérdezem, hogy.... Ő az! Már nyomja is a kezembe az útlevelet. Közben jól kiröhögöm magamat. Miért gondoltam, hogy csak cégtől, hivataltól lehet csomagot felvenni?
 Kifelé menet sima az út, nincs még nagy forgalom, az idő is jó, jól érzem magam. Jó, hogy már jártam itt, nem kell tökörészni a parkolással meg azzal, hogy megkérdezek mindenkit mi merre van? Fel kell hívnom az illetőt, hogy hol találkozunk. Hívom is, minden rendben lemegy.
A következő munkám Bexhill-on-Sea, yeah!, jól hangzik! Igen, a tengerparton van ráadásul kívül esik az autópályák sugarából. Onnan kell felhoznom valamit a Fulham-i kórházba. Nagyon szép a levezető út, kevés autóval. A falvak is mind takarosak, szépek, ez a vidék az első ami igazán megfog. Nyugodt tempót veszek fel, imádok fasorok között motorozni, szeretem, ahogyan a nap átvillódzik a lombkoronán keresztül... Kicsit hűvösebb is van, szép erdőségeken keresztül visz az út. Most minden vidám és békés, igyekszem is kiélvezni minden másodprcét.
Már nem lehetek nagyon messze amikor nagyon halványan, ismerős, kellemes illatot érzek. Mi is ez....? Megvan! A tenger! A tenger illatát érzem. A legjobb a világon. Negyed óra múlva már benn vagyok Bexhillben, remélem valahol a tengerparton lakik az emberem (nincs cégnév).
Az egyik dombról lefelé indulva olyan gyönyörű kép fogad, hogy meg kell álljak. Az utca végén a két házsor között szikrázik a tenger!  Kár, hogy nem vagyok képes leírní ezt a látványt.
 Szerencsére nem messze a tengertől találom meg a címet, egy fiú nyit ajtót, azt mondja, csak egy órakor lesz kész a csomag, ezt kell vinnem és a derekára mutat, ahol lóg valami orvosi műszer. Azt hiszem azt mondta, hogy az anyukája éppen hazafelé tart az újjal.
Most dél van. Van egy szabad órám. Rohanok is a tengerhez. Fagyi? Simán!
Egy hatvan-hetven körüli bácsival beszélgetek (ez azt jelenti, hogy ő folyamatosan beszél én meg bólogatok), meséli, hogy ő is londoni illetve ott született. Katona lett, majd  Máltán, Hong-kongban, Berlinben élt, az utóbbiban élnek a gyerekei is. Nagyon szerette Berlint, az a kedvenc városa. Egyből kérdezem, hogy látta e a Belini-falat? Naná! Ő is adott őrszolgálatot a falaknál. Húúú..respect!
Még egy kicsit motorozgatok, felülök egy dombtetőre, hamar elszalad az az egy óra. Hazafelé már borúsabb az idő, még egy kis esőbe is beleszaladok. Megint szerencsém van mert hamar kikerülöm és már újra süt a nap mire Londont elérem.
Csupa nagy távolságú melót kapok még a nap hátralévő részében, minden tökéletes is lenne, ha nem tudnám meg, hogy a múlt hetem 75 Fontra jött ki. De megtudtam. Francba. Az kb egy jó napnak felel meg. Mindegy, ma már nem megyek fel az irodába, majd jövőhéten kiderül mi ez az egész, fél, negyed, ötöd....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorsfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr92524746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása